21 Kasım 2012 Çarşamba

İsrail, Gazze ve Batı Şeria



Son günlerde Başbakan Erdoğan'ın gazeteleri kaplayan cümlelerinden en önemli meselemizin Gazze olduğunu fark etmişsinizdir... Gazetelerde çok ve televizyonlarda çok şey yazılıp çiziliyor ama ciddi ve tarafsız pek bir şey duyamıyoruz. İsrail, Gazze ve Batı Şeria neresi bilmeyenler aşağıdaki haritan öğrenebilirler.



Avrupa’da ekonomik sıkıntılar…



    Bugünlerde Avrupa’dan enteresan bir haber okudum. İspanya 160000€ değerinde ev satın alan yabancılara oturma izni verecekmiş. Bildiğiniz gibi son 3 senedir İspanya ve diğer bazı Avrupa ülkeleri ekonomik sıkıntılar yüzünden zor durumdalar. Amerika’da olduğu gibi bankalar kredisi geri ödenmeyen evleri sahiplerinden alıyor. Ellerinden yüz binlerce ev biriken bankalar, zaten değeri çok düşmüş olan bu evleri bir şekilde ellerinden çıkartmaya bakıyor. İspanya hükümeti de ülkeye kaynak girişini sağlamak ve ülkedeki gayrimenkul piyasasını canlandırmak için bir yasa yapmaya karar veriyor. İrlanda, Portekiz ve diğer başka Avrupa ülkelerinin yaptığın gibi belli bir değerin üstünde gayrimenkul satın alan yabancılara oturma izni vermeye niyetleri var. 
İspanya'da satılık ev sayısı artarken fiyatları düşüyor...
     Tabii İspanya gibi ekonomileri iyi gitmeyen İrlanda, Portekiz, Letonya da benzer şekilde ülkelerine yatırım çekmeye çalışıyorlar. Hatta Letonya İspanya’dan ‘’ucuza’’ size oturma izni veriyor. Başkentleri Riga haricindeki büyük şehirlerde 72000€’dan büyük bir yatırım yaparsanız oturum izni veriyorlar. AB ülkelerinde vizesiz yaşamak ve gezmek için fena bir yatırım değil galiba…

Letonya'nın başkenti Riga.
    Seçim sizin; Baltik denizi mi İspanya kıyıları mı...